Polędwica wołowa w sosie kawowo-czekoladowym, zapiski z Gwatemali

Polędwica wołowa w sosie kawowo-czekoladowym, zapiski z Gwatemali

Polędwica wołowa w sosie kawowo-czekoladowym, zapiski z Gwatemali

Gwatemala produkuje znakomitą kawę, jedną z lepszych na Świecie. Jak na ironię kawa serwowana w tamtejszych lokalach przypomina raczej popłuczyny fusów. Powód? Kawa wysokogatunkowa to towar eksportowy, niedostępny dla zwykłego zjadacza fasoli.Antigua Guatemala, dawniej stolica Ameryki Środkowej (dokładniej kolonii hiszpańskich w Ameryce Środkowej)dziś małe, klimatyczne miasteczko otoczone wulkanami. Roi się tu od zabytków, sklepików, hotelików i restauracji, coś na wzór Kazimierza Dolnego n/Wisłą. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SzczyptaSmaQ

Warto przeczytać

Kawa, szkodzi czy pomaga?

Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.

Czytaj dalej...

Autor

SzczyptaSmaQSzczyptaSmaQ

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, boczek, marynaty, czekolada, puree, mięso, ciekawe przepisy, ziemniak, rozmaryn, ziemniaki, sok, marchewka, warzywa, marchewkowe, fasola, trufle, wieprzowina, wołowina, mięsa pieczone, boczek w marynacie, boczek w sosie, pieczony boczek, pieczone ziemniaki, pieczone ziemniaki z czosnkiem, bez pieczenia, warzywa na patelnie, dania bez mięsa, mleko zwykle

Inne przepisy z SzczyptaSmaQ

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.