Panna Cotta z czereśniami w syropie z kwiatów cazrnego bzu

Panna Cotta z czereśniami w syropie z kwiatów cazrnego bzu

Panna Cotta z czereśniami w syropie z kwiatów cazrnego bzu

Przepis na : deser

T radycyjna panna cotta waniliowa z dodatkiem jogurtu oraz czereśniami w syropie z kwiatów czarnego bzu. Pyszny i prosty deser, ciekawe smaki. Ilość porcji: 6 Składniki: 300 ml śmietany 30%, 300 ml gęstego jogurtu greckiego, 4 płatki żelatyny, laska wanilii, 3 łyżki cukru. Czereśnie z różą 600 ml wydrylowanych czereśni, 200 ml syropu z kwiatów czarnego bzu (przepis) , 3 płatki żelatyny, 3 łyżki cukru. Do przybrania: kilka całych czereśni z ogonkami, kwiaty jadalne np. bratki. Przygotowanie: Laskę wanilii przeciąć... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SzczyptaSmaQ

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.