Jak zrobić gładki hummus

Jak zrobić gładki hummus

Jak zrobić gładki hummus

Jak się okazuje jest prosta metoda na zrobienie gładkiego hummusu, wystarczy zastosować tajemniczy składnik. Znały go już nasze babcie i używały do gotowania warzyw strączkowych i przy robieniu pasty fasolowej. Wystarczy ciecierzycę ugotować z dodatkiem sody (niektórzy dodają ją także do moczenia), by znacznie skrócić czas przygotowań, a do miksowania dodać mocno schłodzony sok z cytryny lub wodę.  Humus jedzą żydzi, muzułmanie, chrześcijanie i inni :). Podstawowa wersja to gotowana cieciorka, pasta sezamow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SzczyptaSmaQ

Autor

SzczyptaSmaQSzczyptaSmaQ

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasta, pasty, sok, cytryna, pomidor, warzywa, awokado, suszone pomidory, śniadanie, śniadania, jak zrobić wodę z cytryna, papryka, pieczywo, marchewka, burak, dynia, kolacja, buraki, obiad, dynia pieczona, pieczone buraki, pieczony burak, bez pieczenia, dynia marynowana, domowe pieczywo

Inne przepisy z SzczyptaSmaQ

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.