Grasica cielęca w sosie grzybowym - rekonstrukcje kulinarne Macieja Nowickiego

Grasica cielęca w sosie grzybowym - rekonstrukcje kulinarne Macieja Nowickiego

Grasica cielęca w sosie grzybowym - rekonstrukcje kulinarne Macieja Nowickiego

Przepis na : obiad

T ym razem Maciej Nowicki,  Chef kuchni Villa Intrata , proponuje w królewkim wydaniu animelę  lub mleczko cielęce na potrawę :), tj. grasicę cielęcą z sosem z mrożonych podgrzybków doprawionym goździkamim i cynamonem,  podaną   na blinach pszenno-gryczanych. W czasach mojego dzieciństwa grasica była  bardzo popularną potrawą na wsi, gdzie zwierzęta hodowano, w miastach  uważana za część zwierzęcia gorszego gatunku i pokarm dla biedoty, dziś porównywana do  foie gras i podawana w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SzczyptaSmaQ

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.