Ciasto drożdżowe z rabarbarem w syropie cynamonowym pod różaną kruszonką

Ciasto drożdżowe z rabarbarem w syropie cynamonowym pod różaną kruszonką

Ciasto drożdżowe z rabarbarem w syropie cynamonowym pod różaną kruszonką

Przepis na : deser

Ciasto drożdżowe z rabarbarem pod kruszonką, klasyk ale w nieco odmienionej formie :) Rabarbar karmelizujemy przez 2 minuty w banalnie prostym w przygotowaniu  syropie cynamonowym , a waniliową kruszonkę zamieniamy na różaną, przygotowaną z domowym cukrem różanym . Syrop cynamonowy jest bardzo uniwersalnym dodatkiem do ciast i deserów, który można przechowywać przez 3 miesiące w lodówce. Po karmelizowaniu w nim rabarbaru przechodzi ciekawą metamorfozę, zmienia kolor na różowy i robi się lekko kwaskowaty... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SzczyptaSmaQ

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.