Mięso pieczone w soli na kanapki

Mięso pieczone w soli na kanapki

Mięso pieczone w soli na kanapki

Niezwykle mięciutkie i pyszne mięsko na kanapki,zazwyczaj robię po kawałku boczku i karczku,żeby nie było monotonnie.Dobrze jest używać do tej metody pieczenia lekko tłuste mięsko bo sól wyciąga tłuszcz z mięska i jakby było chude to było by za suche . Polecam gorąco!! Składniki: ok 1 kg karczku, ok 1 kg boczku sól ok 2 kg(może być kamienna lub morska) łyżka suszonego majeranku, łyżka suszonego czosnku łyżeczka papryki słodkiej mielonej łyżeczka papryki wędzonej mielonej Przygotowanie: Mięsko wymyłam,osuszyłam. karc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Swojskie jedzonko

Autor

Swojskie jedzonkoSwojskie jedzonko

lubię szybką prostą kuchnię,dla każdego,ale nie boje się również nowości z kuchni-u mnie na pewno znajdziesz coś dla siebie-zapraszam

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, boczek, karczek, papryka, kanapki, mięso, pieczony boczek, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, mięso mielone

Inne przepisy z Swojskie jedzonko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.