Paprykowe skrzydełka

Paprykowe skrzydełka

Paprykowe skrzydełka

Przepis na : obiad

  Pora na trochę pikanterii. Świetna marynata nadaje mięsu niezwykłego aromatu, soczystości oraz "pazura" ostrości. Połączenie kolendry i octu jabłkowego uwalnia głębie smaku mięsa drobiowego. Składniki - 1 kg skrzydełek kurczaka   Marynata  - półtorej łyżki słodkiej papryki  - łyżeczka pieprzy cayenne  - pół łyżeczki mielonej kolendry  - 2 łyżki octu jabłkowego  - 3 łyżki przecieru pomidorowego  - 3 łyżki oliwy  - sól Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Świat Smaku

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Świat SmakuŚwiat Smaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, marynaty, skrzydełka, mielone, kurczak w marynacie, papryka, kurczak, zupa pomidorowa, drobiowe, sosy, por , obiad, kurczak z porem, kurczak z papryką , mięso mielone, mięsa pieczone, mięso na obiad, pieczeń z mięsa mielonego, kurczak pieczony, sos pomidorowy, sos do mielonego , ketchup pomidorowy, sos do kurczaka

Inne przepisy z Świat Smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.