Pasztet z indyka z żurawiną

Pasztet z indyka z żurawiną

Pasztet z indyka z żurawiną

Delikatny pasztet z indyka z dodatkiem wątróbki drobiowej i żurawiny namoczonej w czerwonym winie, z wierzchu pokryty warstwą z płatków migdałowych. Mięso i warzywa na pasztet można ugotować wieczorem i zostawić w bulionie do ostudzenia, do następnego dnia. Z podanych składników wychodzą nam 2 małe foremki pasztetu 10 x 22 cm. Składniki: 5 łyżek suszonej żurawiny, 150 ml czerwonego wina, 3 łyżki cukru, 1,5 l bulionu drobiowego, 2 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, 2 marchewki (średnie), 1 pietruszk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Świat Domowej Kuchni

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.