Francuskie rurki z bitą śmietaną

Francuskie rurki z bitą śmietaną

Francuskie rurki z bitą śmietaną

Składniki na około 18 sztuk:gotowe ciasto francuskie 275g 400 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru 2 małe opakowania Śmietan-Fix cukier puder do posypaniaCiasto francuskie rozmrozić. Rozwinąć i pokroić w paski szerokości 2 cm (fot.1). Nawinąć na posmarowaną masłem rurkę zaczynając od węższej części. Rurki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (fot.2). Piec 15 minut w temp. 200ºC. Po upieczeniu zdjąć z metalowych foremek i odstawić na kratce do ostygnięcia.W między czasie wlać śmietanę kremówkę do ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Świat Ciasta

Autor

mapik27mapik27

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

francuskie, bita śmietana, ciasto, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasta z kremami, dekoracje, ciastka , tort, torty, ciasteczka, ciastka z ciasta francuskiego, ciastka kremówki, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasto, kruche ciasta, kruche ciasteczka

Inne przepisy z Świat Ciasta

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.