Gulasz wołowy z grzybami z wolnowaru

Gulasz wołowy z grzybami z wolnowaru

Gulasz wołowy z grzybami z wolnowaru

Wołowina i grzyby to połączenie bardzo smakowite. Użyłam grzybów suszonych. Nie namaczałem ich wcześniej, ale myślę, że można je  namoczyć w bulionie i taki grzybowy bulion dodać do mięsa. składniki ok 700 g wołowiny (u mnie udziec wołowy) 1 cebula drobno posiekana 2  łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu 1 szklanka bulionu wołowego 1/2 kieliszka czerwonego wina sól 3 - 4  ziarenka jałowca listek laurowy 2 - 3  ziarenka ziela angielskiego 1 - 2 łyżki mąki do oprószenia&nbs... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.