Gulasz wołowy po francusku czyli boeuf bourguignon

Gulasz wołowy po francusku czyli boeuf bourguignon

Gulasz wołowy po francusku czyli boeuf bourguignon

I kolejny dobry przepis na wolnowar. O 5 rano pachniało pięknie w całym domu :) Poza smażeniem mięsa i cebulek nic nas już potem nie obchodzi - po prostu rano danie jest gotowe.Wolnowar sprawia że danie jest niesamowicie aromatyczne. Polecam!składniki1200g chudej wołowiny100 g wędzonego boczku lub bekonu10 szalotek10 - 15 pieczarek, najlepiej drobnych brunatnychgarstka suszonych grzybów1 marchewkaok 3 łyżek mąki1 łyżka pasty pomidorowej3 - 4 ząbki czosnku , posiekane + cała główka do garnka1 łyżeczka tymianku2 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Autor

Stare GaryStare Gary

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

gulasz wołowy, francuskie, gulasz, mięso, zupa pomidorowa, grzyby, pieczarki, boczek, marchewka, pasta, pasty, ziemniak, bekon, bagietka, ziemniaki, zupa grzybowa, wołowina, gulasz pomidorowy

Inne przepisy z Stare Gary

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.