Bułeczki dyniowe z bakaliami

Bułeczki dyniowe z bakaliami

Bułeczki dyniowe z bakaliami

Bułeczki dyniowe z bakaliami przygotowałam z ciasta drożdżowego z dodatkiem purée z dyni. Ich wnętrze wzbogaciłam o dużą ilość bakalii, które wspaniale uzupełniają miękkie ciasto drożdżowe. Bułeczki najlepiej smakują 1-2 dnia, choć i w kolejnych dniach odzyskają miękkość, jeśli krótko podgrzejemy je w kuchence mikrofalowej. Z podanego przepisu upiekłam 10 sztuk . Bułeczki dyniowe z bakaliami Składniki: 350g mąki pszennej 200ml wody (lub mleka) 200g gęstego purée z dyni (skorzystaj z przepisu na purée z dyni ) 70... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakołyki Bereniki

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.