Roladki z papryką otulone boczkiem

Roladki z papryką otulone boczkiem

Roladki z papryką otulone boczkiem

Przepis na : obiad

Pyszne i soczyste mięso z kurczaka otulone chrupiącym i pachnącym ziołami boczkiem. Świetnie pasuje do pieczonych ziemniaczków i surówki.  Talerz "Agawa Gold" od Porcelany Bogucice . 2 duże filety z kurczaka kawałek papryki czerwonej kawałek papryki jasnej 1/2 kulki mozzarelli 12 cieniutkich plasterków boczku sól pieprz papryka słodka czosnek granulowany rozmaryn 2 łyżki oleju Filety umyć, osuszyć, pozbawić błonek. Pokroić wzdłuż na 4 kotlety, lekko rozbić tłuczkiem. Przyprawić solą, pieprzem, papryką ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakołyki Asi

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

joanna30joanna30

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, boczek, roladki, kurczak, mięso, kotlet, surówka, kotlety, filet z kurczaka, chrupiący kurczak, kurczak z papryką , obiad, pieczony boczek, kurczak z boczkiem, kurczak pieczony, mięsa pieczone, kurczak z czosnkiem, czosnek w ziołach

Inne przepisy z Smakołyki Asi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.