Puree z dyni

Puree z dyni

Puree z dyni

Często pytacie mnie jak zrobić puree z dyni. Nie jest to wcale takie trudne.   Ze średniej wielkości dyni hokkaido otrzymamy ok 5 pojemniczków o pojemności 250 ml.  Tak przygotowane puree jest doskonałym dodatkiem do zup, ciast, deserów. Wystarczy zamrozić i można się nią cieszyć przez cały rok :)   średniej wielkości dynia hokkaido odrobina wody duży, ostry nóż Dynię przekrój na 4 części, wydrąż gniazda nasienne. Teraz można dynię przygotować na dwa sposoby: 1. Obrać dynię ze skóry i p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakołyki Asi

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.