Zupa-krem z czerwonej soczewicy

Zupa-krem z czerwonej soczewicy

Zupa-krem z czerwonej soczewicy

Zupę krem z czerwonej soczewicy po raz pierwszy zrobiłam chyba z 15 lat temu za namową koleżanki. Wówczas koleżanka tak bardzo się nim zachwycała, a mnie nie zasmakowała wcale. To jedno podejście na lata skutecznie zniechęciło mnie do dalszych prób. Aż wreszcie nadszedł dzień, by kremu z czerwonej soczewicy spróbować ponownie. No i zrobiłam. Mocno aromatyczną od ziół (dałam 3 łyżeczki oregano i 1 łyżeczkę rozmarynu, co ostatecznie okazało się lekką przesadą ;)), mocno kremową, dość szybką do zrobienia. Podaną... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.