MUS JEŻYNOWY I CHRUPIĄCE CIASTECZKA ORZECHOWE

MUS JEŻYNOWY I CHRUPIĄCE CIASTECZKA ORZECHOWE

MUS JEŻYNOWY I CHRUPIĄCE CIASTECZKA ORZECHOWE

Przepis na : deser

  Delikatny smak dzikich jeżyny przywołuje aromat mięty, goździków czy róży, a przede wszystkim smak letnich spacerów. By w pełni docenić ich smak i aromat, jeżyny powinny być dojrzałe, inaczej są twarde i kwaśne. Stosowane od dawna ze względu na ich właściwości lecznicze, jeżyny nawadniają organizm, poprawiają metabolizm, są skuteczne w przypadku anginy czy bólu gardła, a nawet infekcji dróg moczowych. Są doskonałym antyoksydantem, mają właściwości antyrakowe, zawierają witaminy C i E. Możecie robić z ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Warto przeczytać

Dieta na pamięć i koncentrację

Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.

Czytaj dalej...

Które orzechy są najzdrowsze?

Małe zestawienie orzechów.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.