CIASTO Z DYNI

CIASTO Z DYNI

CIASTO Z DYNI

Przepis na : deser

CIASTO Z DYNI Proste, łatwe do przygotowania ciasto z dyni, idealne na jesienne i zimowe podwieczorki.     6 porcji Składniki: 1 kg miąższu z dyni (zważyć po obraniu) 120 g cukru 50 g maizeny 25 g mąki pszennej T450 3 jajka 1 opakowanie cukru waniliowego 4 łyżki ciemnego rumu Masło do posmarowania formy (lub papier do pieczenia)   Przygotowanie:   Dynię obierz, usuń pestki i pokrój miąższ w kostkę (2 cm) i gotuj przez około 20 minut na parze do zupełnej miękkości. Odcedź na durszlaku, po czy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.