Łosoś w szparagach

Łosoś w szparagach

Łosoś w szparagach

Jak wiadomo maj to miesiąc szparagów. W tym okresie są one najsmaczniejsze, oczywiście wybieramy te młode. Stare szparagi po gotowaniu stają się gorzkie i tych unikajmy. Dzisiaj proponuję łososia w szparagach. Pycha. Składniki: Łosoś świeży Szparagi białe Masło Sól Cukier Olej Śmietana 18% Mąka Pieprz biały mielony Wykonanie: Łososia kroimy na kawałki ( 1 kawałek na „głowę”). Przyprawiamy solą. Szparagi białe obieramy i odłamujemy końcówkę. Szparagi gotujemy w wodzie w pozycji pionowej – główkami do góry. Do wo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.