Churros

Churros

Churros

 Zapraszam dzisiaj na churros. Churros- to hiszpańskie ciasto parzone, podobne do naszych ptysi czy też gniazdek. Churros znane też są w Ameryce Łacińskiej , USA, Francji ( chichis lub chonchons) , Portugali I Turcji.Moje różnią się troszkę od orginalu bo są pieczone- Orginalnie churros smażymy na głębokim oleju.No to zaczynamy :)  Składniki:450 ml  wody150 gr masła4 łyżki cukru brązowego1 mała łyżeczka soli250 gr mąki2 łyżki cukru waniliowego4 jajka  Wykonanie:W wodzie rozpuszczamy masło... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Smaki Edyty

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Magda, 7 lutego 2014 11:34:17

Widziałam wszędzie przepisy tylko na churros smażone na oleju, a tutaj miła, dietetyczna niespodzianka. Świetnie! Wyglądają równie pysznie ;-)Może weźmiesz udział w moim blogowym konkursie. Wszystko o znajdziesz tutaj: http://limonkowy.blogspot.com/2014/01/gotuj-z-limonkowym-konkurs.htmlBędzie mi bardzo miło :-)

Anonymous, 18 marca 2014 16:09:47

Robilam to ciasto dzis i niestety nie wyszlo :-(wydaje mi sie ze proporcja wody jest za duza ,moze winno byc tylko 45 ml a nie 450?dalam juz w sumie pol kg maki i ciasto nadal rzadkie jest...

Edyta B, 18 marca 2014 17:30:24

Witaj, nie wiem dlaczego , na 100 % w 2 kubkach wody ok 450ml -rozpuszczasz maslo, cukier , a po zciągnięciu z gazu - dodajesz 250 gr mąki. Mieszasz, Przez to zę woda z masłem jest gorąca - mąka zagęszcza ciasto. ( Podobnie jak zageszcza sie sosy) Daj znac czy choc troche pomogłam. Pozdrawiam Edyta