Ciasto drożdżowe z jagodami i kruszonką

Ciasto drożdżowe z jagodami i kruszonką

Ciasto drożdżowe z jagodami i kruszonką

Już są! Malutkie, ciemne i przepyszne jagody! Od razu musiałam upiec drożdżowe z jagodami i kruszonką, niezapomniany smak z dzieciństwa :) Ciasto wyszło wysokie, puszyste i mięciutkie. Kruszonce możemy nadać lekko orzechowy smak zamieniając połowę mąki na zmielone orzechy włoskie. Polecam!       Ciasto drożdżowe z jagodami i kruszonką   Składniki na blaszkę 24x33cm:   Na ciasto: 0,5kg mąki pszennej 30g świeżych drożdży 80g cukru 250ml ciepłego mleka 2 żółtka 1 jajko 80g roztopionego masł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smak mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.