Mielonka w słoiku, z galaretką

Mielonka w słoiku, z galaretką

Mielonka w słoiku, z galaretką

Aromatyczna mielonka  z galaretką, świeży chlebek, pomidorek - dla mnie kolacja idealna. Zamykamy mięso w słoikach i otwieramy, gdy mamy na nie ochotę. Pysznie i wygodnie. Tłusty boczek dodaje się, aby mielonka nie była sucha. Jeśli nie macie dostępu do tłustego boczku, zamieńcie proporcje. Dajcie 0,4 kg łopatki i 0,6 kg boczku. Składniki (5 słoiczków): 0,4 kg tłustego, surowego boczku 0,6 kg łopatki 9 g soli 9 g soli peklowej 20 g żelatyny 1,5 płaskiej łyżeczki pieprzu 3 płaskie łyżeczki majeranku pół ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smak mojego domu

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.