Kotlet a'la devolay, z podsmażanymi pieczarkami

Kotlet a'la devolay, z podsmażanymi pieczarkami

Kotlet a'la devolay, z podsmażanymi pieczarkami

Soczysty i aromatyczny kotlet a'la devolay, z podsmażanymi pieczarkami. Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 250 g pieczarek sól pieprz garść siekanej natki pietruszki olej Panierka: 1 jajko + sól i pieprz mąka bułka tarta Wykonanie: Pieczarki drobno kroimy i podsmażamy na 1 łyżce oleju lub oliwy. W międzyczasie pieczarki dość mocno solimy i pieprzymy. Farsz nie może być mdły. Pieczarki podsmażamy, aż wyparuje z nich woda. Do podsmażonych pieczarek dodajemy natkę pietruszki i podsmażamy jeszcze 1... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smak mojego domu

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

Agade

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, pieczarki, roladki, mięso, bułki, piersi, pierś, kurczak, devolay, kotlet, kotlety, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, drobiowe, kurczak z pieczarkami, soczysta pierś z kurczaka, kotlet siekany, jajka z farszem, kotlety drobiowe

Inne przepisy z Smak mojego domu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.