Mielone z kapustą i sosem grzybowym

Mielone z kapustą i sosem grzybowym

Mielone z kapustą i sosem grzybowym

SKŁADNIKI: 25 dkg mięsa mielonego 5 dkg ryżu 4 liście kapusty pekińskiej 1 żółtko garść suszonych grzybów 1 cebula 150 ml słodkiej śmietanki łyżka mąki bułka tarta sól,pieprz, oregano KROK 1: Kapustę umyć, osuszyć i bardzo drobno posiekać Ryż ugotować i ostudzić Połączyć ryż, posiekaną kapustę, żółtko jajka oraz mięso mielone Doprawić solą, pieprzem i oregano KROK 2: Uformowane kotlety spanierować w bułce tartej Na rozgrzaną patelnię wlać około 2 łyżki oleju Kotlety smażyć na małym ogniu około 10 - 15 minut z ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu smacznieinatemat

Autor

smacznieinatemat

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, tarta, ryż, cebula, kotlet, kapustą, kotlety, mięso mielone, grzyby, mięso, bułki, sosy, kotlety mielone, kapusta pekińska, jajko, słodkie, sos z grzybów , sos do mielonego , tarta na słodko, kotlet z kapusty, ryż smażony, sos do jajek, sos do ryżu

Inne przepisy z smacznieinatemat

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.