Rolada biszkoptowa

Rolada biszkoptowa

Rolada biszkoptowa

Zapraszam na delikatną roladę kakaową z kremem śmietanowym. Rolada wbrew pozorom jest prosta w przygotowaniu i niezwykle smaczna. Ja użyłam do zrobienia mojej mąki pszennej tortowej od Podlaskich Zakładów Zbożowych S.A.  Polecam Składniki: biszkopt: 3 jajka 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka oleju 6 łyżek mąki pszennej tortowej od PZZ S.A. 1 łyżka kakao naturalnego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego szczypta soli krem: 250 ml śmietanki 30% 250 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Białka oddzielamy od żół... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu słodkie i nie tylko historie kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.