Pulpety z indyka w sosie koperkowym

Pulpety z indyka w sosie koperkowym

Pulpety z indyka w sosie koperkowym

Zapraszam na lekkie pulpeciki z mięsa z piersi indyka. Przygotowane w sosie koperkowym są pysznym daniem obiadowym. Pasują do ziemniaków, ryżu, kaszy czy też makaronu jak u mnie. Polecam Składniki: 300 g mięsa z piersi indyka 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 1 żółtko jaja 2 łyżki bułki tartej 1/2 łyżeczki soli, pieprzu i ziół prowansalskich oraz: 600 ml bulionu warzywnego 200 ml śmietanki 18% 1 czubata łyżka mąki ryżowej (lub pszennej) pół pęczka koperku sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Mięso z piersi indyka opłuk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu słodkie i nie tylko historie kulinarne

Autor

slodkokwasnakuchnia1

Kuchnia to moje królestwo.Moje dziecko jest niejadkiem więc staram się urozmaicać i przerabiać przepisy oraz wymyślać coś nowego.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, mięso, pierś z indyka, piersi, pierś, indyk, pulpeciki, pulpety, makaron, bułki, makarony, ziemniaki, dania obiadowe, ryż, sosy, kasza, dania z makaronem, bułka pszenna, tarta na słodko, dania mięsne

Inne przepisy z słodkie i nie tylko historie kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.