Ciasto drożdżowe (najprostsze)

Ciasto drożdżowe (najprostsze)

Ciasto drożdżowe (najprostsze)

Zapraszam na puszystą drożdżówkę bez wyrabiania. Ciasto praktycznie robi się samo. Wystarczy odstawić je w spokojne miejsce a ciepło i czas zrobią swoje. Wyśmienicie smakuje z kubkiem mleka. Polecam Składniki: ciasto: 1 op. suchych drożdży (7 g) 1/2 szkl cukru pudru 1/2 szkl mleka 1/2 szkl oleju rzepakowego 2 jajka 1/2 szkl puree z dyni 1 łyżeczka aromatu pomarańczowego 3 szkl mąki pszennej kruszonka: 100 g masła 1 szkl mąki pszennej 1/2 szkl cukru pudru tortownica o średnicy 26 cm Przygotowanie: Do dużej miski wkła... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu słodkie i nie tylko historie kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.