Puree z dyni

Puree z dyni

Puree z dyni

Puree z dyni to postawa Waszych jesiennych wypieków i deserów. Myślę, że jego przygotowanie nie powinno nastręczać żadnych trudności. Zamrożone puree można wykorzystać przez okrągły rok. Składniki: nieduża dynia o mocno pomarańczowym, mączystym miąższu Przygotowanie: Dynię umyć, wydrążyć łyżką środek z nasionami, z których można zrobić pestki dyni . Pokroić na mniejsze plastry. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i przykryć pokrywką lub folią aluminiową.  Piec w temperaturze 180ºC przez około godzinę  lub dłuż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodka Strefa

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Słodka Strefa

Nazywam się Natalia, mam 16 lat i uwielbiam piec już od najmłodszych lat :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dynia, przepisy fit, deser, desery, fit, bez pieczenia, deser fit

Inne przepisy z Słodka Strefa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.