Cevapcici, czyli bałkańskie kotleciki.

Cevapcici, czyli bałkańskie kotleciki.

Cevapcici, czyli bałkańskie kotleciki.

Przepis na : obiad

     Cevapcici to smakowite, podłużne, aromatyczne kotleciki. Najczęściej przygotowywane z baraniny, ale że u nas o baraninę ciężko, to z powodzeniem można ją zastąpić wołowiną ewentualnie wieprzowiną, czy mięskiem mieszanym. W oryginalnej wersji Cenapcici przygotowuje się na grillu, choć to nie łatwa sprawa. Ja smażę je na patelni, a później mąż dopieka je na grillu i są pyszne!!! Polecam! Składniki na Cevapcici, czyli bałkańskie kotleciki 70 dag mięsa wołowego (wieprzowego lub mieszanego) m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Rozpustne gotowanie

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

Agnieszka Gąsior

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, mięso, grill, mięso mielone, papryka, sosy, wieprzowina, sos czosnkowy, wołowina, mięso na obiad, zakąski, obiad, kotlet, kotlety, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone, pieczeń z mielonego, dodatki do mięs, sos mięsny, sos do mielonego , kotlety mielone

Inne przepisy z Rozpustne gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.