Cukinia w zalewie z curry

Cukinia w zalewie z curry

Cukinia w zalewie z curry

Sezon na cukinie trwa więc jak najbardziej zamykamy lato w słoiczkach by potem cieszyć się słonecznymi pysznymi krążkami.   Składniki : ocet 6%  szklanka o smaku czosnku i szklanka o smaku koperku woda 6 szklanek ksylitol 2 szklanki cebula biała  4 mniejsze sól kamienna jodowana 1.1/2 łyżki curry 1 łyżka ziele angielskie 1 szt do każdego słoiczka gorczyca po pół łyżeczki do każdego słoiczka pieprz w ziarenkach po 3 szt do każdego słoiczka cukinia 2 kg mała i już po odcięciu przodu i tyłu Krok 1 Słoic... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Różowa kuchnia

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.