Chorwacja - Brodet z boczniaka

Chorwacja - Brodet z boczniaka

Chorwacja - Brodet z boczniaka

Przepis na : obiad

Brodet to danie rybne popularne między innymi w chorwackiej Istrii. Robert Makłowicz w jednym z nowych odcinków swojego programu przygotował brodet z kurczakiem, który był inspiracją dla tej właśnie wegańskiej wersji z boczniakiem. Jest równie niekiepska! Składniki (2 porcje): - 4-5 łyżek oliwy  - 2 cebule - 2 ząbki czosnku - spory pęczek natki pietruszki + odrobina do podania - 150 ml białego wina - 5 liści laurowych - 3-4 gałązki rozmarynu  - 200-250 g boczniaków - sól, pieprz - średni pomidor ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.