Sernik z karmelem, owocami leśnymi i sosem jeżynowym

Sernik z karmelem, owocami leśnymi i sosem jeżynowym

Sernik z karmelem, owocami leśnymi i sosem jeżynowym

Odkryłam w sobie coś ważnego. Moja pasja, jaką jest gotowanie i pieczenie, sprawia, że mogę się wyciszyć, oderwać od codziennych, tych ważnych lub mniej ważnych spraw. Złapałam się na tym, że czasem wracam, parzę ukochana kawę z mlekiem i, próbując odreagować codzienne sytuacje, zaczynam gotować. I o dziwo, jestem wtedy twórcza! Choc zmęczona po dniu pracy, czuję, że to, co powstanie w garnku lub na patelni, wprawi mnie w dobry nastrój. Odkryłam także, że potrawy, które kiedyś spychałam gdzieś w swojej głow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Raj dla Podniebienia

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Idealny sernik - co zrobić, by nie opadł i nie pękał

Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.

Czytaj dalej...

Autor

Renata Czelny - Kawa

Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.

Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.

Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sernik, sosy, twaróg, pierogi przepis, pierogi, maliny, ciasteczka, sernik karmelowy, kajmak, syrop, sernik pieczony, ciasteczka waniliowe, sos serowy

Inne przepisy z Raj dla Podniebienia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.