Małże Świętego Jakuba w sosie Beurre Blanc

Małże Świętego Jakuba w sosie Beurre Blanc

Małże Świętego Jakuba w sosie Beurre Blanc

Połączenie przegrzebków ze skarmelizowaną cykorią i dodatkiem selerowego puree, dla nas rewelacja. Duży nakład pracy w sensie synchronizacji, ale efekt wynagradza. Składniki 24 muszle Świętego Jakuba półtora kg selera korzeniowego 100 g masła 200 ml gęstej śmietany 4 cykorie 2 łyżeczki curry cukier Sos Beurre Blanc : 500 ml białego wina sok z cytryny 2 szalotki listek laurowy 100 ml śmietany 18 % 200 g masła 1 pęczek koperku Przygotowanie   Seler po obraniu pokroiłem na szóstki. Ugotowałem w osolonej ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.