Karczochy w pomidorowo- ziołowym bulionie

Karczochy w pomidorowo- ziołowym bulionie

Karczochy w pomidorowo- ziołowym bulionie

Ktoś lubi ?  Składniki 4 karczochy cytryna 2 pomidory ( u nas puszka pomidorów ) 2 szalotki ząbek czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 200 ml białego wina 3 łyżki soku cytrynowego 200 ml bulionu cielęcego zioła : bazylia, tymianek, oregano, cząber, estragon sól pieprz     Przygotowanie   Karczochy umyłem dokładnie pod bieżącą wodą, puszczając wodę między listkami, następnie otrzepałem je z wody. Cytrynę przekroiłem na pół. Łodygi karczochów odłamałem. Ostrym nożem odkroiłem pozostałości łodyg i t... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.