Spaghetti z zielonym pesto, fetą i pomidorkami koktajlowymi, Wrocław

Spaghetti z zielonym pesto, fetą i pomidorkami koktajlowymi, Wrocław

Spaghetti z zielonym pesto, fetą i pomidorkami koktajlowymi, Wrocław

Obiad w  pół godziny. Zamiast pomidorków koktajlowych możesz użyć zwykłych (pokrój je na mniejsze kawałki). Jeśli nie masz świeżej bazylii, do pesto dodaj inne zielone liście, np. jarmuż, szpinak lub natkę pietruszki. Składniki: 250 g makaronu spaghetti + 1 łyżka oleju/oliwy + sól ok. 2 szklanki pomidorków koktajlowych 1 opakowanie fety na pesto: 2-3 duże garście świeżego szpinaku/jarmużu/natki pietruszki/bazylii lub mix zielonych liści ok. 100-150 g twardego żółtego sera 2-3 ząbki czosnku ½ filiżanki pr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qlinarnie i Qlinarnie

Autor

PatchuliaMPatchuliaM

Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pesto, feta, makarony, spaghetti, makaron, pasty, ciekawe przepisy, pasta, placki, ser, ser żółty, sok, zupa jarzynowa, żurek, zupa, obiad, szpinak, ciasto, słonecznik, ciasto z kawą, makaron z pesto, pyszne ciasto, makaron ze szpinakiem, spaghetti ze szpinakiem, makaron z serem, ser feta, obiad z makaronem, makaron na obiad, dania z makaronem, placek z serem

Inne przepisy z Qlinarnie i Qlinarnie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.