Margherita, mini poradnik wege #2

Margherita, mini poradnik wege #2

Margherita, mini poradnik wege #2

Ciasto do pizzy jak tutaj . Sos: zblendować 2 puszki pomidorów. Dodać: 4 ząbki czosnku + oregano + bazylię. Dusić, aż odparuje i sos nie będzie rzadki (ok. 30-50 minut). / Pizza dough like here . Topping: blend 2 tins of tomatoes. Add: 4 cloves of garlic + oregano + basil. Cook until most of water has evaporated and the tomatoes are thick enough (ca. 30-50 minutes). Mini poradnik wege #2: 1.  Oczywiście, że jem ziemniaki , ale nie traktuję ich jak warzywo . To źródło skrobi, więc nie wliczają się do bilansu ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qlinarnie i Qlinarnie

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Autor

PatchuliaMPatchuliaM

Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto na pizze, pizza , pizza przepis, sosy, ogórki, ciasto, dieta, ziemniaki, malinowe, nutella, wiśnia, ogórki kiszone, przetwory, sok z aronii, sos do pizzy

Inne przepisy z Qlinarnie i Qlinarnie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.