Szpinak z jajkiem babci Basi

Szpinak z jajkiem babci Basi

„ Nie ma bardziej szczerej miłości, niż miłość do jedzenia ” George Bernard Shaw. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz… Szpinak wzbogacony odrobiną podsmażonego czosnku, doprawiony bulionem w kostce ,to idealna baza do naleśników lub pomysł na samodzielne danie. Idealnie komponuje się z jajkiem – zarówno dodanym bezpośrednio do szpinaku jak i ugotowanym na twardo. SKŁADNIKI: 1 jajko ugotowane na twardo 1 łyżka oleju lub masła klarowanego, 1 ...

Czytaj dalej na blogu Pysznosci Babci Basi

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.