Powidła z piekarnika babci Basi

Powidła z piekarnika babci Basi

Powidła z piekarnika babci Basi

Na powidła najlepsze są dojrzała słodkie węgierki . Rada : 1. Ja nie robię powideł ze świeżo zerwanych jędrnych śliwek, które maja dużo soku, zawsze wkładam je do chłodnego pomieszczenia nawet na kilka dni i dopiero wtedy , kiedy one trochę ” odparują ” przerabiam je na powidła . Tę radę usłyszałam od doświadczonej starszej gospodyni. 2. Najlepsze węgierki na powidła są po pierwszych przymrozkach , kiedy przy ogonku są trochę przymarszczone, tak wiele lat temu mawiała moja mama. Polecam powidła p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pysznosci Babci Basi

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.