Pasta jajeczna wg Ewy Wachowicz

Pasta jajeczna wg Ewy Wachowicz

Pasta jajeczna wg Ewy Wachowicz

Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo 1 łyka musztardy (ja dałam ciut więcej, ponieważ miałam duże jajka od prawdziwych kur) 4 łyżki kwaśnej śmietany szczypiorek sól pieprz Wykonanie: Jajka posiekać w drobną kostkę. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać posiekany szczypiorek. Na koniec wymieszać pastę z musztardą i śmietaną. Źródło: ewawachowicz.pl czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pychotkaaa

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wigilię Ewy Wachowicz

Ostatnimi czasy w telewizji pojawia się co raz więcej programów kulinarnych. Jednym z moich ulubionych jest „Ewa gotuje”, w którym główną rolę odgrywa sama Ewa Wachowicz.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.