Czekoladowy tort z wiśniami

Czekoladowy tort z wiśniami

Czekoladowy tort z wiśniami

   Tegoroczny "Czekoladowy weekend" zbiegł się w czasie z imieninami mojej Mamy. Z tej właśnie okazji tort, który przygotowałam dla Mamy był mocno czekoladowy. Mimo postanowienia, że ograniczę słodycze jakoś nie mogłam mu się oprzeć. Może to po prostu wina czekolady, którą kocham, a może najzwyczajniej w świecie ja nie potrafię żyć bez słodyczy ;-) Z czystym sercem polecam więc ten tort wszystkim łasuchom. Czekoladowy tort z wiśniami biszkopt tradycyjnie z tego przepisu składn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przysmaki Karolki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Majana, 24 lutego 2013 21:29:15

Przepiękny, cudowny tort z wiśniami. Och, ubóstwiam!Pozdrowienia i wszystkiego najlepszego dla Mamy.

Olka, 24 lutego 2013 22:57:23

Piękny tort, a jak czekoladowy to jeszcze w dodatku pyszny :)

Dorota, 25 lutego 2013 10:31:35

mistrzostwo

Karolka, 26 lutego 2013 20:09:59

Majanko w imieniu Mamy slicznie dziekuje.Ciesze sie z pochwal dla tortu :-)pozdrawiam

atina, 3 marca 2013 07:19:12

Wygląda obłędnie! Chętnie poczęstowałabym się kawałeczkiem, choć powinnam ograniczać słodkie, ale temu tortowi bym nie przepuściła:) Pyszności :) Bardzo się cieszę, ze przyłączyłaś się do zabawy :) Pozdrawiam:)

Anonymous, 30 marca 2013 00:18:32

Jestem po pierwszym kawałku i tort jest obłędny! Dziękuje za świetny przepis:)Wesołych świat;)

Anonymous, 9 lipca 2013 00:37:44

Pierwsza warstwa tortu (masa czekoladowa) jest płynna prawda? Czy nie zacznie się ona wylewać kiedy będę chciała posmarować boki tortu kremem?

Anonymous, 9 lipca 2013 00:48:57

Czy tort można jeszcze dodatkowo przełożyć dżemem wiśniowym a biszkopt nasączyć kakaem?

Karolka, 9 lipca 2013 01:05:43

Ta plynna czekolada nie jest az tak lejaca by wyplynala przy dekorowaniu bokow tortu. Ona zostaje w srodku, jest przygnieciona biszkoptem i o ilie nie bedzie sie mocno tego biszkoptu dociskac to czekolada nie wyplynie.Tort mozna oczywiscie wzbogacic o warstwe dzemu, mozna tez namoczyc biszkop np alkoholem. Jesli ma byc to kakao to musi byc go malo by ciasto nie rozmieklo.Mysle, ze wszystkie dodatki do biszkoptu zaleza od naszej fantazji i pomyslowosci.pozdrawiam

Anonymous, 9 lipca 2013 11:53:02

Rozumiem, że jak będę chciała dekorować tort to mogę zdjąć obręcz tortownicy?

Karolka, 9 lipca 2013 13:12:00

Dokladnie tak. Ja zawsze robie tak samo. Sciagam obrecz i dekoruje boki tortu i gore. Nigdy mi nic nie wyplywalo bokiem.Powodzenia :-)