NALEŚNIKI. RODZAJE CIASTA NALEŚNIKOWEGO

NALEŚNIKI. RODZAJE CIASTA NALEŚNIKOWEGO

NALEŚNIKI. RODZAJE CIASTA NALEŚNIKOWEGO

Składniki: 1 szklanka mąki o pojemności 200 ml 1 szklanka mleka o pojemności 200 ml lub 1 szklanka wody o pojemności 200 ml 1 jajko 1 łyżka oleju olej do smażenia Sposób przygotowania ciasta naleśnikowego: Do miski wsypujemy mąkę, wlewamy mleko lub wodę z łyżką oleju, dodajemy jajko i miksujemy, aby uzyskać gładkie ciasto bez krupek.           W zależności od tego, czy do przygotowania ciasta naleśnikowego użyjemy mleka czy wody, będzie miało ono zastosowanie odpowi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy kulinarne babci Antoniny

Warto przeczytać

Jak zrobić idealne naleśniki?

Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.