BABKA

BABKA

BABKA

Składniki: 500 g mąki (3 szklanki) 200 g cukru (7/8 szklanki) 1 cukier waniliowy 4 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 1 margaryna 7/8 szklanki mleka cukier puder do posypania  3 łyżki kakao Sposób wykonania:   Margarynę utrzeć z cukrem, dodać cukier waniliowy. Do masy dodawać po 1 jajku i miksować. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, miksować stopniowo dolewając mleko. Przełożyć do podłużnej foremki. Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza około 50 minut. Po upieczeniu ciasto posyp... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy kulinarne babci Antoniny

Warto przeczytać

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.