KAISERSCHMARRN, CZYLI PIECZONY AUSTRIACKI NALEŚNIK

KAISERSCHMARRN, CZYLI PIECZONY AUSTRIACKI NALEŚNIK

KAISERSCHMARRN, CZYLI PIECZONY AUSTRIACKI NALEŚNIK

Przepis na : deser

Kaiserschmarrn to austriacki pieczony omlet (inni zwą go naleśnikiem), który nie jest może pięknym daniem, ale smakuje wybornie. Carski omlet jest popularny w Austrii, Niemczech, Słowenii i na Węgrzech. Dlaczego danie nazywa się carskim? Otóż uwielbiał je austriacki cesarz Franciszek Józef I. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYT... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy Aleksandry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.