Pieczarkowy pasztet z cieciorki

Pieczarkowy pasztet z cieciorki

Pieczarkowy pasztet z cieciorki

Wspaniały zarówno na ciepło  na zimno. Na chleb, do obiadu, na przekąskę... Delikatny i kremowy. A jaki zdrowy. Składniki ( 2 średnie pasztety): 400 g cieciorki z puszki lub wcześniej namoczonej i ugotowanej 2 ugotowane  marchewki 1 ugotowana pietruszka 1/4 ugotowanego  selera 250 g pieczarek cebula 1/4 papryki chili garść słonecznika 2 łyżki siemienia lnianego łyżka sezamu łyżeczka cząbru łyżeczka tymianku szczypta imbiru i gałki muszkatołowej lub kurkuma bądź curry sól i pieprz wedle uznania n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pora na pora i pomidora

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.