Sernik japoński – najdelikatniejszy z serników

Sernik japoński – najdelikatniejszy z serników

Sernik japoński – najdelikatniejszy z serników

Przepis na : deser

Sernik japoński to najdelikatniejszy ze wszystkich serników. Nazywany jest też sernikiem biszkoptowym lub bawełnianym ( Cotton Soft Japanese Cheesecake ). Ma lekką, piankową strukturę, dlatego w smaku i konsystencji przypomina bardziej suflet. Sok i skórka z cytryny nadają mu orzeźwiający cytrusowy posmak. Najlepiej podawać go ze świeżymi owocami, konfiturą lub musem – razem stworzą idealną kompozycję. Sernik tego typu jest niezwykle popularny w Japonii – w tym kraju nie używa się dużo nabiału, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sernik, mus, ciasto, deser, desery, ciasteczka, sernik pieczony, sernik bez pieczenia, bez pieczenia, ciasta z masa, ciasta biszkoptowe , ciasto biszkoptowe, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, proste ciasto, ciasto owocowe, sernik bez cukru, ser biały, sernik bez pieczenia z twarogu

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.