Pieczona dorada

Pieczona dorada

Pieczona dorada

Uwielbiam ryby. Te małe i te duże. Mogłabym jeść je codziennie na obiad czy kolację. Im prościej przyrządzone tym lepiej. Tak niewiele im potrzeba do dobrego smaku - świeże zioła, czosnek i cytrynka.  Tyle wystarczy do szczęścia. Składniki na 2 porcję: 2 dorady, skórka starta z cytryny, kilka plasterków cytryny, 1 ząbek czosnku, natka pietruszki, 1/3 natki koperku, garść listków świeżego oregano, garść listków świeżej bazylii, oliwa z oliwek, sól, pieprz Ryby umyć, oczyścić i osuszyć. Doprawić solą i piep... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Plate of Joy

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.