Kandyzowane rajskie jabłuszka

Kandyzowane rajskie jabłuszka

Kandyzowane rajskie jabłuszka

Przepis na : deser

Kandyzowane rajskie jabłuszka chodziły już za mną od bardzo dawna. W zeszłym roku przetestowałam dwa sposoby przetwarzania i tym lepszym chciałabym się z Wami dzisiaj podzielić. Nie jest to trudny przepis, ale wymaga czasu. Ważne jest, aby jabłuszek w garnku nie mieszać, tylko delikatnie potrząsać garnkiem. Dodatkowo podpowiem, że najlepiej się sprawdza garnej o dużej średnicy, niewysoki. Owoce pływają sobie swobodnie i cały proces kandyzowania przebiega sprawnie. Jeżeli macie ochotę możecie wyjąć tak przy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pieguskowa Kuchnia

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Autor

piegusekpiegusek

Znajdziesz tu przepisy, które z łatwością można przygotować w każdej kuchni. Miło mi będzie jeżeli ugotujesz coś z mojego przepisu. Podziel się ze mną informacją - sprawisz mi ogromną przyjemność. Witaj w Pieguskowej Kuchni

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, deser, przetwory, desery, jabłka

Inne przepisy z Pieguskowa Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.