Ogórki małosolne - niezawodny przepis

Ogórki małosolne - niezawodny przepis

Ogórki małosolne - niezawodny przepis

W sezonie ogórkowym nie może zabraknąć przepisu na ogórki małosolne. W moim rodzinnym domu działały jak kalendarz. Uwielbialiśmy je (może poza moim Tatą). Gdy tylko pojawiały się ogórki gruntowe zaczynało się stawianie na małosolne. I tak do końca lata. Szczególnie tych pierwszych, tak pachnących trudno było się doczekać. Zawsze próbowałyśmy ich z Mamą już po kilku godzinach. Bo może już się zrobiły? Im dłużej wytrzymywały bez próbowania, tym bliżej było do końca wakacji. ;) Dzisiaj korzystam z przepisu mojej ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pełny talerz

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Mity. Dlaczego nie łączyć pomidora z ogórkiem?

Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.