Dorsz pieczony na jarmużu z rzodkiewką i kalarepą

Dorsz pieczony na jarmużu z rzodkiewką i kalarepą

Dorsz pieczony na jarmużu z rzodkiewką i kalarepą

Im dłużej mnie nie ma na blogu, tym trudniej mi wrócić i napisać coś sensownego. Dlatego przejdę do rzeczy, a raczej do ryby, którą proponuję Wam dzisiaj w wiosennej odsłonie. Najczęściej rzodkiewki i kalarepę chrupiemy na surowo, jednak dzisiaj wystąpią w trochę innej wersji. Składniki na 4 porcje: 600 g filetów z dorsza 1 łyżka soku z limonki 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 300 g jarmużu umytego i oczyszczonego z grubych łodyg 2 małe kalarepy 1 pęczek rzodkiewek ½ łyżeczki świeżo mielonych nasion kolendry ½ łyż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pełny talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.