Cukier waniliowy i cukier cynamonowy własnej roboty

Cukier waniliowy i cukier cynamonowy własnej roboty

Cukier waniliowy i cukier cynamonowy własnej roboty

Wielkimi krokami zbliżają się święta, a to oznacza masę gotowania i pieczenia. Do gotowania świątecznych wypieków z pewnością nadadzą się cukry z przyprawami własnej roboty. Przygotowanie ich jest banalnie proste. Wystarczy przygotować dwa wyparzone, suche słoiczki, biały cukier, 2 laski wanilii przekrojone na pół i 2 laski cynamonu. Do każdego ze słoiczków wsypujemy cukier do połowy objętości, do pierwszego wkładamy wanilię, a do drugiego cynamon. Dosypujemy jeszcze trochę cukru (tak do 3/4 wysokości słoic... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pełna Lodówka

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.