Frittata z twarogiem i boczkiem

Frittata z twarogiem i boczkiem

Frittata z twarogiem i boczkiem

Przepis na : śniadanie

  Frittata z twarogiem i boczkiem, to rewelacyjne połączenie smaków. Dodatek szczypiorku i koperku stawia już tylko kropkę nad i ;-) Aby potrawę odchudzić, zamiast boczku można dodać szynkę włoską sorento. W takim przypadku szynki nie należy podsmażać, tylko dodać ją już do jajek przed włożeniem do piekarnika. Frittatę przygotowywałam zawsze tylko z wykorzystaniem palnika. Nakładałam pokrywkę, aby wierzch się ściął. O tym, że najlepiej frittatę włożyć do piekarnika, przeczytałam w włoskim przepisie. W ten sposób ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Passions hobbies life

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.